Updates

 • KURKEN OP ZUIDERSPEL IN VELDHOVEN

  18 & 19 maart 2023

  Ook dit jaar weer was Cardano Games present op www.zuiderspel.nl in Veldhoven

  Met meer dan 2.500 bezoekers is dit een van de grootste spellenbeurzen van Nederland.

  We waren niet alleen: ook www.rekenduo.nl was van de partij.

  Mede dankzij de focus van de organisatie van Zuiderspel op een rekenplein hebben we veel docenten en consumenten – jong & oud – mogen ontmoeten.

  Wil je ook beter leren rekenen met Kurken?

  Kijk dan naar hoe het spel werkt: www.kurken1975.nl of mail naar info@cardanogames.com voor meer informatie.

 • Kurken-kaartjes Optellen en Aftrekken

  In onze webshop staan al Kurken-kaartjes passend bij de vier hoofdbewerkingen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Deze kaartjes zijn ideaal, gezien dit bewerkingen zijn die altijd uitkomen. Met het basis-spelverloop heb je namelijk kans dat een berekening niet uit kan komen. Wanneer het spel nog onbekend is, of je bent een leerling die moeite heeft met rekenen, is het vaak gewenst dat bewerkingen uit kunnen komen. Ook heb je met de Kurken-kaartjes geen geluid van dobbelstenen, wat in sommige situaties ook weer wenselijk kan zijn. De Kurken-kaartjes zijn opgebouwd in 5 niveaus. Of je nu moeite hebt met rekenen, of je bent een sterke rekenaar, de Kurken-kaartjes zijn voor iedereen geschikt. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen om deze kaartjes ook voor optellen en aftrekken te maken. Op deze manier kunnen de Kurken-kaartjes al ingezet worden vanaf groep 3. Interesse? Laat het ons weten via info@cardanogames.com.

 • Samenwerking met Exova

  CardanoGames en EXOVA zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. EXOVA heeft de rekenmethode MATH, die gericht is op gepersonaliseerd leren. Ook staan zijn voor bewegend en spelend rekenonderwijs. Qua visie sluit dit mooi aan bij onze wensen / gedachten. Met deze exclusieve samenwerking, worden alle variaties van de Kurken-rekenmuur opgenomen in de leerlijn van MATH. Hun aanbod, gericht op het automatiseren, wordt hiermee met deze spellen uitgebreid. Zo bieden we alle scholen die met MATH werken, extra duidelijkheid wanneer elke variatie ingezet kan worden binnen de leerlijn. Op dit moment zijn we hard bezig met deze koppeling. Wij zijn blij om samen met EXOVA de kinderen te kunnen laten leren met plezier!

 • BETER REKENEN BIJ M op KRO-NCRV

  Wereldkampioen Hoofdrekenen Willem Bouman kwam langs bij M. Hij wees op het belang van hoofdrekenen. De Kerstvakantie is een mooie periode om thuis te gaan rekenen, stelde hij. Bekijk de uitzending hier en schud je brein wakker met dobbelstenen.

 • TIMSS-2019

  Een internationale studie wijst uit dat Nederlandse groep zessers in 2019 voor rekenen een gemiddelde score van 538 halen op de TIMSS-toets. Deze score verschilt niet significant met die van de Vlaamse leerlingen (532). Ten opzichte van de eerste meting in 1995 (549) ligt de gemiddelde toetsscore voor rekenen in 2019 nog significant lager. Van de 58 landen zijn in TIMSS-2019 tien landen significant beter in rekenen dan Nederland.