Updates

 • Samenwerking met Exova

  CardanoGames en EXOVA zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. EXOVA heeft de rekenmethode MATH, die gericht is op gepersonaliseerd leren. Ook staan zijn voor bewegend en spelend rekenonderwijs. Qua visie sluit dit mooi aan bij onze wensen / gedachten. Met deze exclusieve samenwerking, worden alle variaties van de Kurken-rekenmuur opgenomen in de leerlijn van MATH. Hun aanbod, gericht op het automatiseren, wordt hiermee met deze spellen uitgebreid. Zo bieden we alle scholen die met MATH werken, extra duidelijkheid wanneer elke variatie ingezet kan worden binnen de leerlijn. Op dit moment zijn we hard bezig met deze koppeling. Wij zijn blij om samen met EXOVA de kinderen te kunnen laten leren met plezier!

 • BETER REKENEN BIJ M op KRO-NCRV

  Wereldkampioen Hoofdrekenen Willem Bouman kwam langs bij M. Hij wees op het belang van hoofdrekenen. De Kerstvakantie is een mooie periode om thuis te gaan rekenen, stelde hij. Bekijk de uitzending hier en schud je brein wakker met dobbelstenen.

 • TIMSS-2019

  Een internationale studie wijst uit dat Nederlandse groep zessers in 2019 voor rekenen een gemiddelde score van 538 halen op de TIMSS-toets. Deze score verschilt niet significant met die van de Vlaamse leerlingen (532). Ten opzichte van de eerste meting in 1995 (549) ligt de gemiddelde toetsscore voor rekenen in 2019 nog significant lager. Van de 58 landen zijn in TIMSS-2019 tien landen significant beter in rekenen dan Nederland.

 • CatchYou™ neemt deel aan Accenture Innovation Awards
  Cardano Games neem met CatchYou™ deel aan de Accenture Innovation Awards 2018, en is toegewezen aan het thema educatie.

  Over de Accenture Innovation Awards

  Accenture innovation awardsThe Accenture Innovation Awards zijn een essentieel onderdeel van het innovatieprogramma van Accenture. Ze bevorderen innovatie, maken interessante nieuwe samenwerkingen mogelijk en vormen een waardevol platform voor innovaties van de toekomst. De Accenture Innovation Awards biedt deelnemers de mogelijkheid in contact te komen met potentiële investeerders, te leren van ‘thought leaders’ en andere innovaties te ontmoeten.
 • CatchYou™ op de Science Week

  Op de Duitse Internationale School in Pretoria, Zuid-Afrika

  Van 29 mei tot 6 juni 2018 wordt CatchYou™ (de Engelse versie van Kurken) gespeeld op de Science Week op de Duitse Internationale School in Pretoria met scholieren uit de townships rond Pretoria. Mede mogelijk gemaakt door de ROTARY EINDHOVEN ZUID